Chokoskum

20 minutter
fyld til 6 personers kage
Skøn som fyld i lagkagen eller som topping på skærekagen. Tager kun få minutter at forberede.

Ingredienser

(nok til ét lag i en lagkage. Du kan sagtens gange opskriften op).

  • ¼ liter piskefløde
  • 90 g chokolade (lys eller mørk. På billedet er der brugt lys)

Fremgangsmåde

Hak chokoladen.

Varm piskefløden op til kogepunktet i en kasserolle. Pas på den ikke brænder på.

Tilsæt chokolade og rør godt rundt (jeg bruger et piskeris) til al chokolade er smeltet.

Og nu til det vigtigste: afkøling. Lad chokofløden køle helt af i køleskabet (gerne natten over). Den skal være helt køleskabskold før du kan piske den til chokoskum, ellers vil den gryne.

Pisk den kolde chokofløde til chokoskum med en elpisker. Pas på ikke at piske for længe, da den kan gryne.

Fordel chokoskum på din kage eller som fyld i en lagkage.

Tip til denne opskrift

Chokofløden kan holde flere dage i køleskabet før du pisker den til skum.

Har du rester?

Glutenfri tip

chokoskum er glutenfri
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by