Reklame for Danish Crown. Frikadeller med linser er en genial måde at få flere bælgfrugter ind i kosten – de er nemlig lige så nemme at lave som de klassiske frikadeller, og så smager de lige så godt! Du skal blot tilsætte en dåse grønne linser til frikadellefarsen, og udover at få ekstra bælgfrugter indenbords, så får du også en del flere frikadeller ud af en enkelt pakke hakket kød.
Frikadeller med linser (24 stk)
1 dåse grønne linser (240 g drænet vægt)
100 g løg (skrællet vægt)
1-2 hvidløgsfed
400 g hakket grisekød (8-12 % fedt)
2 æg
½ dl mælk
4 spsk hvedemel (ca 40 g)
3 spsk havregryn (ca 20 g)
1 tsk tørret timian
1-2 tsk salt
Peber
Rapsolie og smør til stegning
Kom linserne i et dørslag, skyl dem under den kolde hane og lad dem dryppe af.
Hak løget fint.
Kom linser og løg i skål, pres hvidløgsfed i og tilsæt de øvrige ingredienser.
Rør farsen sammen på en røremaskine eller med en håndmikser i 2-3 minutter (du kan også gøre det med en grydeske, men så skal der røres godt til i flere minutter).
Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.
Form farsen til frikadeller: brug ca 1 spsk fars pr frikadelle og brug håndfladen og en ske til at forme dem.
Steg frikadellerne på en pande i en blanding af rapsolie og smør (2/3 rapsolie og 1/3 smør), ved middelvarme i ca 4 minutter på hver side til frikadellerne er gennemstegt.