Forside
/
Opskrifter
/
Kylling og kikærter i karry

Kylling og kikærter i karry

Nem aftensmad til mange - eller til to dage. I saucen "gemmer" der sig både grøntsager og røde linser.
40 minutter
6-8 personer (eller aftensmad til 2 dage)

Ingredienser

Karrysauce

2 løg

3-4 hvidløgsfed

2 gulerødder

1 squash

1 æble

4 spsk olivenolie

7-8 tsk karry

5 dl kogende vand + 2 terninger hønsebouillon

2 dåser kokosmælk à 400 ml

2½ dl røde splitlinser

400-500 g kyllingefilet (bryst eller inderfilet)

2 dåser kikærter à 240 g drænet vægt

salt

peber

 

Tilbehør

Ris

 

Forslag til topping

Broccoli i mindre buketter

Agurk i tern

Peanuts

Rosiner

Æbler i tern

Banan i skiver

Ananas i tern

Frisk persille, hakket

Rød snackpeberfrugt i tern

Kokosmel

Forårsløg i tynde skiver (den grønne del)

Sød chilisauce

Fremgangsmåde

Karrysauce

Hak løg. Riv gulerødder, squash og æble.

Steg løg i olivenolie (2-3 minutter). Tilsæt karry og presset hvidløg, rør kort, og tilsæt derefter gulerod, squash og æble. Lad stege i 4-5 minutter, til grøntsagerne er bløde og faldet sammen.

Kog vandet, rør hønsebouillon i, og kom det i gryden sammen med kokosmælk. Skyl linserne i et dørslag, og kom dem i gryden. Rør rundt imens det koger op. Bruger du kyllingebrystfilet skal du skære dem i strimler (på størrelse med inderfilet) – bruger du kyllingeinderfilet lader du stykkerne være som de er (fjern dog evt sener). Når retten koger, lægges kylling i (pres det let ned, så det er dækket af væske) og læg derefter låg på, og lad retten simre ved middel varme i ca 15 minutter.

 

Tilbehør og toppings

Sæt ris over (følg anvisning på pakken).

Kom tilbehør i små skåle (snit/hak frugt og grønt).

 

Karrysauce – fortsat

Når karrysaucen har simret færdig, løftes kyllingestykkerne op på at skærebræt.  Blend karrysaucen med en stavblender til en glat sauce. Smag til med salt, peber, karry og evt en smule sukker. Skyl kikærter i et dørslag  og kom dem i gryden (lad gryden stå på kogepladen ved svag varme). Træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler og kom det retur i gryden. Vend godt rundt og lad simre 1-2 minutter yderligere til kikærterne er gennemvarme.

Tag evt. halvdelen af karrysaucen med kylling og kikærter fra og sæt i køleskabet (og spis en af de kommende dage). Server karrysauce med ris og de mange små skåle med tilbehør.

Tip til denne opskrift

Du kan undlade kylling og i stedet bruge 1-2 dåser ekstra kikærter. Hvis du ønsker flere bælgfrugter på menuen kan du erstatte ¼ af risene med røde splitlinser. Brug samme mængde vand og samme kogetid som hvis du koger ris.

Har du rester?

Karrysaucen kan holde flere dage på køl og kan også fryses ned. Ris kan fryses. Brug dem fx i en omgang stegte ris når du har samlet nok ris sammen.

Glutenfri tip

Brug bouillonterninger uden gluten og vær opmærksom på linser og kikærter som kan indeholde spor af gluten.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by