Forside
/
Opskrifter
/
Pavlova (marengsbund) med råcreme og friske bær

Pavlova (marengsbund) med råcreme og friske bær

65 minutter
6-8 personer
Marengsbunden bages på forhånd og skal blot toppes med råcreme og friske bær lige inden servering.
Forberedelse
15 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
(+ 60 minutters afkøling)

Ingredienser

Marengsbund (1 stk)

  • 25 g mørk chokolade (kan undlades)
  • 25 g mandler (kan undlades)
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 90 g sukker

Råcreme og bær

  • Ca 500 g friske bær (fx en blanding af jordbær, blårbær og hindbær)
  • 1 vaniljestang (eller erstat ½ spsk flormelig med 1 tsk vaniljesukker)
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk flormelis
  • (Evt ekstra hakket chokolade til pynt. Jeg brugte lidt orange krokant chokolade (Toms Guldbar))

Fremgangsmåde

Marengsbund

Tænd ovnen på 120 grader varmluft.

Hak chokolade og mandler groft.

Pisk æggehvider meget stive (sørg for at skålen du pisker i, er helt ren, ellers kan hviderne ikke piskes stive). Pisk sukker i lidt ad gangen. Vend derefter chokolade og mandler forsigtigt i med en dejskraber.

Fordel marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel i en cirkel på størrelse med en middagstallerken (du kan evt tegne på bagsiden af bagepapiret med en blyant; læg en middagstallerken på og tegn rundt om den med blyanten).

Bag i den forvarmede ovn i ca 50 minutter. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet.

Råcreme og bær (klargøres lige før servering)

Skyl bærrene og tør dem forsigtigt. Skær store jordbær i både eller halver dem. Lad gerne den grønne top blive på et par af jordbærrene – det pynter flot.

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.

Pisk piskefløde til flødeskum.

I en anden skål piskes æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig og lys masse.

Vend flødeskum og æggemassen forsigtigt sammen til en råcreme.

Servering

Fordel råcremen over den afkølede marengsbund og top med friske bær. Pynt med fx lidt hakket chokolade og lidt citronmelisse hvis du har i haven. Server kagen straks.

Tip til denne opskrift

- Udskift råcremen med vaniljeis (og evt. flødeskum) for en endnu nemmere dessert. - Kassér ikke den tomme vaniljestang, men brug den i stedet til hjemmelavet vaniljesukker.

Har du rester?

Glutenfri tip

Denne ret er glutenfri
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by