Marengsbund (1 stk)
Råcreme og bær
Marengsbund
Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
Hak chokolade og mandler groft.
Pisk æggehvider meget stive (sørg for at skålen du pisker i, er helt ren, ellers kan hviderne ikke piskes stive). Pisk sukker i lidt ad gangen. Vend derefter chokolade og mandler forsigtigt i med en dejskraber.
Fordel marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel i en cirkel på størrelse med en middagstallerken (du kan evt tegne på bagsiden af bagepapiret med en blyant; læg en middagstallerken på og tegn rundt om den med blyanten).
Bag i den forvarmede ovn i ca 50 minutter. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet.
Råcreme og bær (klargøres lige før servering)
Skyl bærrene og tør dem forsigtigt. Skær store jordbær i både eller halver dem. Lad gerne den grønne top blive på et par af jordbærrene – det pynter flot.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
Pisk piskefløde til flødeskum.
I en anden skål piskes æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig og lys masse.
Vend flødeskum og æggemassen forsigtigt sammen til en råcreme.
Servering
Fordel råcremen over den afkølede marengsbund og top med friske bær. Pynt med fx lidt hakket chokolade og lidt citronmelisse hvis du har i haven. Server kagen straks.