Opskriften er inspireret af Helene Sprogøe (@helene.sprogoee.dk) og er et stort hit i madpakken. Vores søn kan ikke tåle hvede, og det er generelt svært at finde gode madpakkesnacks til ham. De her boller er dog super nemme og vi har som regel det hele på lager - og så bager jeg dem blot med rester af det rugbrød kan han tåle.
Har du flere overmodne bananer kan du også bage bananpandekager med æble og kanel.
2 modne/brune bananer (200 g i skrællet vægt)
350 g rugbrød
2 æg
3 spsk usødet kakaopulver
40 g havregryn
50 g chokolade (lys eller mørk)
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Mos bananerne med en gaffel og rør det godt sammen.
Smuldr rugbrødet fint i de mosede bananer.
Kom æg, kakaopulver og havregryn i. Rør godt sammen.
Hak chokoladen groft og vend den i rugbrødsblandingen.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt ni klatter af rugbrødsblandingen derpå. Brug evt fingrene til at forme dem.
Bag i den forvarmede ovn i 15-18 minutter og lad dem afkøle på en rist.
Server dem som eftermiddagsmad, giv dem med i madpakken eller tag dem med på tur.
Du kan drysse bollerne med hakkede nødder (fx mandler og/eller hasselnødder) inden du sætter dem i ovnen. Drys nødderne over bollerne og brug fingrene til at trykke dem let ned i, så de hænger fast.