Når vi har spist kylling, ryger skroget ikke længere i skraldespanden. I stedet fryser vi det ned (dog kun skrog, hvor kødet blev plukket af inden servering), og når vi har samlet 2-3 skrog sammen, så koger vi suppe på kyllingeskrog af dem – du kan lære mere om kyllingeskrogets holdbarhed her.
I vores fryser står der også en plasticbøtte med grøntsagsrester i. Her fryser vi fx rester af gulerodsstænger ned, toppen af forårsløg der var blevet lidt for kedelige at spise, det yderste lidt seje lag fra løg, rester af hakkede løg fra vi spiste hotdogs osv. Alt det vi ikke kan få spist, men som er for godt til skraldespanden. Når vi har samlet en god portion grøntsagsrester kan de bruges i netop suppen med kyllingeskrog, som en fantastisk smagsgiver. Har vi ikke samlet grøntsager nok, så spæder vi op med friske grøntsager. Se ’tip’ for at se hvilke grøntsager du med fordel kan gemme til suppen.
Suppe på kyllingeskrog er en rigtig god ’stop madspild’ ret, for den laves netop på råvarer der eller ville være havnet i skraldespanden. Og så serverer vi den som byg-selv-nudelsuppe med udgangspunkt i hvad vi allerede har i fryser, køleskab og skabe.
Glad for nudler? Så prøv også denne byg-selv-nudelret med udon nudler.
ca 500 g blandede grøntsager (fx løg, rødløg, forårsløg, porre, gulerod, knoldselleri – se tip)
2-3 kyllingeskrog (se tip)
vand
frisk timian (5-7 kviste) – kan udelades
4-5 laurbærblade
ca 20 peberkorn
salt
Skær grøntsager i store grove stykker (bruger du grøntsager fra fryseren, så brug dem bare direkte fra frost).
Kom kyllingeskrog i en gryde (har de været frosset ned, så kom dem bare direkte fra fryseren og i gryden) sammen med grøntsagerne. Hæld vand over til det lige akkurat dækker skrogene og grøntsagerne, og pres evt. lidt ned med en grydeske for at ”samle” det. Kom timian, laurbærblade, peberkorn og salt i og kog op.
Lad suppen simre i ca. 1 time og 15 minutter ved middel varme. Hvis suppen skummer, så fjern skummet undervejs med en ske.
Si suppen og kom den tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
Server med ønsket tilbehør. Herhjemme serverer vi den som byg-selv-nudelsuppe med udgangspunkt i skabe og køleskabets rester. Fx risnudler, friske grøntsager, peanuts, halve smilende æg, evt. lidt kylling og chiliolie (se billede).