Forside
/
Opskrifter
/
Suppe på kyllingeskrog

Suppe på kyllingeskrog

En genial og budgetvenlig ’stop madspild’ ret der laves på råvarer, der ellers ville være havnet i skraldespanden. Suppen smager skønt og herhjemme serverer vi den som byg-selv-nudelsuppe.

Når vi har spist kylling, ryger skroget ikke længere i skraldespanden. I stedet fryser vi det ned (dog kun skrog, hvor kødet blev plukket af inden servering), og når vi har samlet 2-3 skrog sammen, så koger vi suppe på kyllingeskrog af dem – du kan lære mere om kyllingeskrogets holdbarhed her.

I vores fryser står der også en plasticbøtte med grøntsagsrester i. Her fryser vi fx rester af gulerodsstænger ned, toppen af forårsløg der var blevet lidt for kedelige at spise, det yderste lidt seje lag fra løg, rester af hakkede løg fra vi spiste hotdogs osv. Alt det vi ikke kan få spist, men som er for godt til skraldespanden. Når vi har samlet en god portion grøntsagsrester kan de bruges i netop suppen med kyllingeskrog, som en fantastisk smagsgiver. Har vi ikke samlet grøntsager nok, så spæder vi op med friske grøntsager. Se ’tip’ for at se hvilke grøntsager du med fordel kan gemme til suppen.

Suppe på kyllingeskrog er en rigtig god ’stop madspild’ ret, for den laves netop på råvarer der eller ville være havnet i skraldespanden. Og så serverer vi den som byg-selv-nudelsuppe med udgangspunkt i hvad vi allerede har i fryser, køleskab og skabe.

Glad for nudler? Så prøv også denne byg-selv-nudelret med udon nudler.

1 time og 30 minutter
4 personer
Forberedelse
15 minutter
Tilberedningstid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

ca 500 g blandede grøntsager (fx løg, rødløg, forårsløg, porre, gulerod, knoldselleri – se tip)

2-3 kyllingeskrog (se tip)

vand

frisk timian (5-7 kviste) – kan udelades

4-5 laurbærblade

ca 20 peberkorn

salt

Fremgangsmåde

Skær grøntsager i store grove stykker (bruger du grøntsager fra fryseren, så brug dem bare direkte fra frost).

Kom kyllingeskrog i en gryde (har de været frosset ned, så kom dem bare direkte fra fryseren og i gryden) sammen med grøntsagerne. Hæld vand over til det lige akkurat dækker skrogene og grøntsagerne, og pres evt. lidt ned med en grydeske for at ”samle” det. Kom timian, laurbærblade, peberkorn og salt i og kog op.

Lad suppen simre i ca. 1 time og 15 minutter ved middel varme. Hvis suppen skummer, så fjern skummet undervejs med en ske.

Si suppen og kom den tilbage i gryden og smag til med salt og peber.

Server med ønsket tilbehør. Herhjemme serverer vi den som byg-selv-nudelsuppe med udgangspunkt i skabe og køleskabets rester. Fx risnudler, friske grøntsager, peanuts, halve smilende æg, evt. lidt kylling og chiliolie (se billede).

Tip til denne opskrift

du kan løbende fryse kyllingeskrog ned og samle sammen, til du har hvad der svarer til 2-3 hele kyllingeskrog. Herhjemme fryser vi også kyllingeskrog fra pulled chicken – det giver en smule barbecue smag til suppen, og det kan vi godt lide. Vi fryser også grøntsagsrester ned løbende – fx rester fra aftensmaden, grøntsager der synger på sidste vers i køleskabet osv.

Har du rester?

rester af suppen kan holde på køl i 3-4 dage, men kan også fryses. Du kan evt fryse den i isterningepose/bakke eller i små bøtter. Du kan fx bruge den som bouillon i gryderetter.

Glutenfri tip

Suppen er glutenfri. Vær dog opmærksom på at bruge kyllingeskrog der ikke har været krydret/marineret i et glutenholdigt produkt.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by