Forside
/
Opskrifter
/
Syltede rødløg

Syltede rødløg

Én af de ting du altid kan finde i mit køleskab, og så er de både billigere og smager bedre end dem du kan købe i supermarkedet.

Jeg har tidligere købt syltede rødløg på glas i supermarkedet, og dengang var det en luksusvare for os (for de er ikke helt billige). Men så fandt jeg ud af, at man jo (selvfølgelig) sagtens kan lave dem selv, og til en brøkdel af supermarkedernes pris. Og så smager de tilmed endnu bedre og tager max et kvarter at lave. Lov mig du prøver dem!

15 minutter
1 stort glas
Forberedelse
10 minutter
Tilberedningstid
5 minutter
+ 1 døgns trækketid

Ingredienser

1 stort glas syltede rødløg

4-6 rødløg

3 dl eddike (jeg bruger helt almindelig klar eddike)

1 ½ dl vand

1 ½ dl sukker

10 hele peberkorn

3-5 laurbærblade

Fremgangsmåde

Skær rødløg i tynde skiver (jeg bruger et mandolinjern for at spare tid) eller skær dem i tynde både. Kom rødløgene i et sylteglas.

Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblade i en kasserolle og varm op til kogepunktet. Rør godt rundt, så du er sikker på at alt sukker er opløst. Hæld den varme eddikelage over rødløgene og luk glasset til.

Lad rødløgene trække på køl – de er bedst når de har trukket et døgns tid (så får de også deres smukke farve).

Server de syltede rødløg som tilbehør til sandwich, burger, salater, mexiretter, hotdogs og hvad du ellers har lyst til.

Rødløgene kan holde flere uger i køleskabet og er også en god værtindegave-idé.

Tip til denne opskrift

Genbrug et gammelt sylteglas til opbevaring af dine syltede rødløg, fra fx syltede rødbeder eller syltede agurker.

Har du rester?

Glutenfri tip

Opskriften er glutenfri
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by