Vi solgte vores vaffeljern i forbindelse med en flytning for flere år siden, for vi brugte det aldrig. Jeg fortrød dog salget ret hurtigt, for pludselig blev mit Instagram feed fyldt med vaffelopskrifter - både de søde, men også med spinatvafler, falafelvafler (og sidste der dukkede en vaffelopskrift op var det spaghetti bolognese der blev "vaflet"!). NU har jeg igen anskaffet et vaffeljern til familien, og det har været i brug hver uge. For det er jo virkelig hyggeligt, og ikke spor besværligt at bage vafler.
Vore søn Wilhelm har dog fødevareallergi og tåler bl.a. ikke hvede. Dét er lidt en udfordring ift. de traditionelle vafler, men heldigvis har jeg fået skruet en god (og meget simpel!) opskrift sammen på vafler med havregryn, hvor hvedemel er udskiftet med havregryn.
Jeg indrømmer dog gerne at vafler med havregryn ikke bliver heeeelt lige så gode som dem med hvedemel, men Wilhelm kan tåle dem, de smager godt og så er der gode fibre i.
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter hvor hvedemel er udskiftet med havregryn, så prøv også min opskrift på bananpandekager med æble og kanel.
200 g havregryn
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
lidt revet citronskal (kan undlades)
¼ tsk salt
4 dl mælk
3 æg
Fedtstof til vaffeljernet (fx en smule rapsolie)
Kom alle ingredienser i en blender. Blend i ca ½-1 minut til du har en fin dej.
Smør vaffeljernet med lidt fedtstof (jeg bruger rapsolie som jeg sprayer på. Alternativt kan du pensle det på). Kom dej på vaffeljernet og bag til gylden og let sprød. Du kan evt. holde vaflerne varme på en rist i en varm ovn (på lav varme) inden servering.