Forside
/
Opskrifter
/
Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Vafler helt uden hvedemel, men med havregryn. Kræver blot en tur i blenderen før dejen er klar til vaffeljernet.

Vi solgte vores vaffeljern i forbindelse med en flytning for flere år siden, for vi brugte det aldrig. Jeg fortrød dog salget ret hurtigt, for pludselig blev mit Instagram feed fyldt med vaffelopskrifter - både de søde, men også med spinatvafler, falafelvafler (og sidste der dukkede en vaffelopskrift op var det spaghetti bolognese der blev "vaflet"!). NU har jeg igen anskaffet et vaffeljern til familien, og det har været i brug hver uge. For det er jo virkelig hyggeligt, og ikke spor besværligt at bage vafler.

Vore søn Wilhelm har dog fødevareallergi og tåler bl.a. ikke hvede. Dét er lidt en udfordring ift. de traditionelle vafler, men heldigvis har jeg fået skruet en god (og meget simpel!) opskrift sammen på vafler med havregryn, hvor hvedemel er udskiftet med havregryn.

Jeg indrømmer dog gerne at vafler med havregryn ikke bliver heeeelt lige så gode som dem med hvedemel, men Wilhelm kan tåle dem, de smager godt og så er der gode fibre i.

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter hvor hvedemel er udskiftet med havregryn, så prøv også min opskrift på bananpandekager med æble og kanel.

30 minutter
6 vafler
Forberedelse
5 minutter
Tilberedningstid
25 minutter

Ingredienser

200 g havregryn

2 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

lidt revet citronskal (kan undlades)

¼ tsk salt

4 dl mælk

3 æg

Fedtstof til vaffeljernet (fx en smule rapsolie)

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser i en blender. Blend i ca ½-1 minut til du har en fin dej.

Smør vaffeljernet med lidt fedtstof (jeg bruger rapsolie som jeg sprayer på. Alternativt kan du pensle det på). Kom dej på vaffeljernet og bag til gylden og let sprød. Du kan evt. holde vaflerne varme på en rist i en varm ovn (på lav varme) inden servering.

Fryseegnet
Ja.
Lær mere om madspild

Tip til denne opskrift

Tilsæt evt. lidt stødt kardemomme til vaffeldejen.

Har du rester?

Vaflerne kan holde 3-4 dage i køleskabet, men kan også fryses ned. Frys dem ned når de er helt afkølet, og læg gerne mellemlægspapir imellem dem. Optø dem og varm dem herefter på fx brødristeren eller i ovnen.

Glutenfri tip

Brug glutenfri havregryn.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by