I mine noter har jeg et ark med "nye opskrifter med bælgfrugter" stående. Her skriver jeg løbende idéer ned til opskrifter der skal testes, og BBQ beans har længe stået på. Nu fik jeg langt om længe afprøvet den opskrift jeg har haft i tankerne, og den sad lige i skabet i første forsøg! Det blev så lækkert at vi har spist det til aftensmad tre gange på én uge - og jeg overvejer om det også skal på madplanen i næste uge. Vi har spist det som fyld i både wraps og burger, men du kan spise det til alt det du normalt ville spise pulled chicken/pulled pork til. Næste gang vil jeg servere BBQ beans som fyld i en burger sammen med coleslaw.
På udkig efter flere opskrifter med bælgfrugter? Prøv også denne nemme mexi-veggie-burger.
1 dåse kikærter (drænet vægt ca 240 g)
1 dåse butter beans/lima bønner (drænet vægt ca 240 g)
1 løg/rødløg
1-2 hvidløgsfed
2 spsk olivenolie
1 ½ dl barbequesauce
½ dl koldt vand
Evt salt og peber
Kom kikærter og bønner i et dørslag og skyl dem under den kolde hane.
Skær løg i tynde både og hak hvidløg fint (hold dem adskilt).
Varm en pande op med olie og steg løgbådene i 3-4 minutter til de er blevet bløde.
Kom hvidløg på panden og rør hurtigt rundt og tilsæt derefter kikærter, bønner, barbequesauce og vand.
Rør godt rundt og lad retten simre i 8-10 minutter ved middelvarme til barbequesaucen er kogt godt ind.
Mos limabønnerne med en gaffel, men lad kikærterne være hele. Rør godt rundt.
Smag til med salt og peber og server BBQ beans med det ønskede tilbehør.