Forside
/
Opskrifter
/
Mexi-veggie-burger

Mexi-veggie-burger

Burgerbøfferne er virkelig nemme og meget budgetvenlige: en portion koster ca 13 kr (3,25 kr pr bøf!). Og med så god en pris på bøfferne, har vi ekstra penge til en masse lækkert tilbehør!

På billederne kan du ikke spotte cheddarost, men jeg har alligevel skrevet det på i opskriften. Jeg glemte at købe det ind, men det gør jeg ikke næste gang! Udover cheddarost kommer vi også guacamole, salsa og tortillachips i burgerne, og det er virkelig en lækker kombi. Vi serverer det som byg-selv-burger og så kan alle ved bordet fylde deres egen burger med lige præcis dét de har lyst til.

30 minutter
4 burgere
Forberedelse
20 minutter
Tilberedningstid
10 minutter

Ingredienser

Burgerbøffer

1 dåse kidney bønner (drænet vægt 250g)

1 hvidløgsfed

1 æg

½ dl rasp

½ dl havregryn

1 tsk løgpulver

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk røget paprika

1 tsk salt

4 spsk rapsolie til stegning

 

Tilbehør

¼ spidskål eller anden grøn salat

2 tomater

1 lille dåse majs

4 burgerboller

4 skiver cheddarost

1 lille pose tortillachips

Jalapenos

Syltede rødløg (find opskriften her)

1 glas salsasauce

4 tsk mayonnaise

 

Guacamole

2 avocadoer

1 hvidløgsfed

Citronsaft

Salt og peber

Fremgangsmåde

Kom kidney bønnerne i et dørslag, skyl dem og lad dem dryppe af.

Kom bønnerne i en skål og blend dem groft med en stavblender, så der stadig er godt med ”bønnestykker” i (se billede længere oppe).

Pres hvidløgsfed i og kom resten af ingredienserne i. Rør godt sammen til en ensartet masse (jeg bruger en dejskraber til det). Lad trække på køkkenbordet i 5 minutter.

Snit spidskål fint, skær tomater i skiver og dræn majs for vand.

Kom avocado i en skål og mos dem groft med en gaffel. Pres hvidløg i, tilsæt citronsaft, salt og peber og rør sammen. Smag til.

Form bønnefarsen, med hænderne, til fire bøffer (de skal ikke være for flade). Farsen er en smule klistret, så brug evt bladet af en køkkenkniv til at løfte dem fra skærebrættet og over på stegepanden. Steg dem på en varm pande i rapsolie, ca fire minutter på hver side til de har fået fin farve og er gennemstegte. Brug en palet til at vende dem.

Læg skiver af cheddarost oven på bøfferne de sidste sekunder af tilberedningen. Tag panden af varmen når osten er smeltet.

Varm bollerne som anvist på pakken og fyld dem med mayo, grønt, salsa, bønnebøf, jalapenos, tortillachips, guacamole og syltede rødløg.

 

 

Tip til denne opskrift

Bøfferne er også gode som fyld i pitabrød.

Har du rester?

Bøfferne kan holde 2-3 dage på køl og kan også fryses.

Glutenfri tip

Udskift rasp med glutenfri rasp, havregryn med glutenfri havregryn og brug glutenfri burgerboller.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by