Jeg har tidligere købt syltede rødløg på glas i supermarkedet, og dengang var det en luksusvare for os (for dem man køber er ikke helt billige). Men så fandt jeg ud af, at man jo (selvfølgelig) sagtens kan lave dem selv, og til en brøkdel af supermarkedernes pris. Og så smager de tilmed endnu bedre og tager max et kvarter at lave.
De er fast inventar i vores køleskab, og de kan gøre alle burgere, salater, hotdogs, sandwiches og mexiretter ekstra gode! Og så har jeg faktisk også foræret dem som en værtindegave i et genbrugt sylteglas.
Prøv fx de syltede rødløg som fyld i denne mexi-veggie-burger.
1 stort glas syltede rødløg
4-6 rødløg
3 dl eddike (jeg bruger helt almindelig klar eddike)
1 ½ dl vand
1 ½ dl sukker
10 hele peberkorn
3-5 laurbærblade
Skær rødløg i tynde skiver (jeg bruger et mandolinjern for at spare tid) eller skær dem i tynde både. Kom rødløgene i et rengjort og skoldet sylteglas.
Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblade i en kasserolle og varm op til kogepunktet. Rør godt rundt, så du er sikker på at alt sukker er opløst. Hæld den varme eddikelage over rødløgene og luk glasset til.
Lad rødløgene trække på køl – de er bedst når de har trukket et døgns tid (så får de også deres smukke farve).
Server de syltede rødløg som tilbehør til sandwich, burger, salater, mexiretter, hotdogs og hvad du ellers har lyst til.
Rødløgene kan holde et par uger i køleskabet og er også en god værtindegave-idé.