Pulled chicken tager ganske vidst 2 timer og 10 minutter - til gengæld kræver den ikke mere end to ingredienser og få minutters forberedelse før den er klar til ovnen. Og så er den ventetiden værd!
Pulled chicken
1 hel kylling (ca. 1.100 - 1.300 g)
ca 3,5 dl barbecuesauce (svarer til en flaske på ca 320-370 g)
1 dl vand
Evt salt og peber
Coleslaw
350 g spidskål (i snittet vægt)
3-4 gulerødder
250 g creme fraiche 18%
80 g mayonnaise (eller 80 g ekstra creme fraiche)
1-1½ tsk stærk sennep eller dijon sennep
1 tsk sukker
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
peber
Derudover
1 pakke burgerboller 4-6 stk
3-4 spsk mayonnaise
syltede rødløg (find opskrift her)
syltede agurker
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Kom kyllingen i en stegegryde, stegeso eller i et ovnfast fad. Fordel barbecuesauce over kyllingen (så hele kyllingen er dækket) og kom vand i bunden af gryden. Læg låg på eller kom stanniol over (sørg for at lukke stanniolen godt til om fadet, så damp ikke kan slippe ud. Lad der være en smule luft mellem stanniol og kylling). Sæt kyllingen i den forvarmede ovn i 1 time og 50 minutter.
Snit spidskål og riv gulerødderne. Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citron, salt og peber, vend den sammen med grøntsagerne og smag til.
Tag gryden ud af ovnen, og lad den stå ca 5 minutter på køkkenbordet inden du tager låget af.
Løft forsigtigt låget/stanniolen af – pas på den varme damp. Løft kyllingen op på et skærebræt (lad saucen blive tilbage), pluk kødet af skroget med to gafler og træk kødet godt fra hinanden (tag fingrene i brug til sidst – der ”gemmer” sig meget kød på skroget. Pas dog på, du ikke får små kyllingeben med). Læg kødet i en skål og vend noget af saucen fra gryden i, til rette, smovsede konsistens (jeg bruger næsten det hele).
Smag evt til med salt og peber.
Varm burgerbollerne som anvist på pakken, smør med mayonnaise og fyld dem med pulled chicken og coleslaw.