Forside
/
Opskrifter
/
Kartoffelsuppe med porrer og grønne linser

Kartoffelsuppe med porrer og grønne linser

Nem kartoffelsuppe med porrer og grønne linser der ikke kræver det store arbejde i køkkenet. En rigtig (budgetvenlig) efterårsret.

Suppe er en nem måde at snige ekstra bælgfrugter ind i kosten på, og så giver de ekstra fylde og smag. Til denne opskrift bruger jeg tørre grønne linser der kan købes i langt de fleste supermarkeder. Jeg bruger også den grønne top af porrerne i suppen - de giver ekstra smag og en mørkere farve til suppen.

50 minutter
4-6 personer
Forberedelse
15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter

Ingredienser

Kartoffelsuppe med porrer og grønne linser

1 kilo kartofler

600 g porrer (inkl. den grønne top)

1 stort løg

2 spsk olie

2 dl tørre grønne linser

9 dl kogende vand + 2 grøntsagsbouillonterninger

1 dl piskefløde

Salt

Peber

Forslag til topping/tilbehør

Sprødstegt serrano eller bacon

Persille

Kogte æg

Ristede svampe

Lidt af den grønne porretop, skåret i tynde skiver

Sprøde rugbrødsstænger (find opskrift her)

Fremgangsmåde

Skræl kartofler og skær dem i grove tern. Skær bunden er porrerne fra og kassér dem, og skær resten af porrerne i grove stykker – skyl dem godt. Gem evt en smule af den grønne porretop som topping til suppen (servér dem i tynde skiver).  Skræl løg og skær det i grove tern.

Kog vand og rør bouillonterninger i.

Skyl linser i en si under den kolde hane.

Varm en gryde op med olie og steg løg heri i 2 minutter. Kom kartofler og porrer i gryden og steg yderligere i 3-4 minutter – rør undervejs.

Tilsæt bouillon og grønne linser, rør godt rundt og læg låg på.

Lad suppen simre i ca 30 minutter og rør et par gange undervejs.

Imens suppen simrer, kan du forberede topping/tilbehør.

Når grøntsager og linser er kogt møre blendes suppen med en stavblender – blend kort for en rustik suppe eller blend længere for en ’blød’ og cremet suppe.

Tilsæt piskefløde, salt og peber og rør rundt.

Smag til og server med det ønskede topping/tilbehør.

Tip til denne opskrift

Hvis du har en stor suppegryde, så kan du lave en dobbeltportion. Spis resten af suppen senere på ugen, eller frys den ned så du har nem aftensmad til en anden dag.

Har du rester?

Suppen kan holde 3-4 dage på køl og kan også fryses.

Glutenfri tip

Brug bouillonterning uden gluten og vær opmærksom på de grønne linser der kan indeholde spor af gluten.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by