Har du en rest rugbrød i skabet, eller har du købt dato-rugbrød i supermarkedet? Så forvandl det tørre rugbrød til sprøde rugbrødsstænger! De er perfekte som snack eller som tilbehør til fx tapas eller suppe. Prøv fx at servere dem som mellemmåltid med hummus til.
Du kan også løbende fryse skiver af rugbrød ned, hvis du fx ikke kan få spist pakken op inden udløb. Når du har samlet nok i fryseren, så tø rugbrødet op og lav dem til sprøde rugbrødsstænger. Læs om nedfrysning af rugbrød her.
På udkig efter andre måder at bruge rugbrødsrester på? Prøv fx opskriften på chokorug med rugbrødsrester.
Sprøde rugbrødsstænger
Rugbrød (brug den mængde du har lyst til)
Rapsolie eller olivenolie
Salt (gerne flagesalt)
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Skær rugbrød i stænger og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl (eller spray) dem med lidt olie og drys med salt.
Sæt bagepladen i den varme ovn og bag rugbrødsstængerne i ca. 15-20 minutter til de er helt sprøde (jo friskere rugbrød, jo længere tid i ovnen). Afkøl dem på en rist.
Spis de sprøde rugbrødsstænger som en snack, servér dem til en suppe eller dyp dem i dip (fx hummus).

