Min mand og jeg elsker denne spicy tunsalat som er både stærk og en smule sød. Vi spiser den oftest på ristet rugbrød eller i en sandwich eller bagel. Servér den gerne med fx rød snackpeberfrugt eller avocado.
Til selve tunsalaten bruger vi en sriracha chilisauce (den du finder i supermarkedet på en plasticflaske med grønt låg). Som topping bruger vi crispy chili oil fra Lao Gan Ma (kan købes i bl.a. Føtex og asiatiske købmand). Begge chilier er uundværlige i vores køkken, og de er derfor en fast del af vores basislager!
Mangler du inspiration til pålæg? Så prøv også denne nemme kikærtesalat med karry.
Spicy tunsalat
1 dåse tun i vand (140 g drænet vægt)
2-3 spsk mayonnaise
1 tsk citronsaft
1-2 tsk stærk chilisauce
½ tsk flydende honning
salt
Forslag til servering
2 skiver ristet rugbrød
½ avocado i skiver
chili olie (fx Lao Gan Ma crispy chili oil)
Dræn tun for vand og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og servér.

