Forside
/
Opskrifter
/
Spicy tunsalat

Spicy tunsalat

Nem tunsalat der kan serveres til både frokost og aftensmad.

Min mand og jeg elsker denne spicy tunsalat som er både stærk og en smule sød. Vi spiser den oftest på ristet rugbrød eller i en sandwich eller bagel. Servér den gerne med fx rød snackpeberfrugt eller avocado.

Til selve tunsalaten bruger vi en sriracha chilisauce (den du finder i supermarkedet på en plasticflaske med grønt låg). Som topping bruger vi crispy chili oil fra Lao Gan Ma (kan købes i bl.a. Føtex og asiatiske købmand). Begge chilier er uundværlige i vores køkken, og de er derfor en fast del af vores basislager!

Mangler du inspiration til pålæg? Så prøv også denne nemme kikærtesalat med karry.

5 minutter
2 portioner

Ingredienser

Spicy tunsalat

1 dåse tun i vand (140 g drænet vægt)

2-3 spsk mayonnaise

1 tsk citronsaft

1-2 tsk stærk chilisauce

½ tsk flydende honning

salt

 

Forslag til servering

2 skiver ristet rugbrød

½ avocado i skiver

chili olie (fx Lao Gan Ma crispy chili oil)

Fremgangsmåde

Dræn tun for vand og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og servér.

Tip til denne opskrift

Tunsalaten er lækker på fx ristet rugbrød, i en sandwich eller i en bagel.

Har du rester?

Tunsalaten kan holde 1-2 dage på køl.

Glutenfri tip

Opskriften er glutenfri
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
125.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by