Karrysauce
2 løg
3-4 hvidløgsfed
2 gulerødder
1 squash
1 æble
4 spsk olivenolie
7-8 tsk karry
5 dl kogende vand + 2 terninger hønsebouillon
2 dåser kokosmælk à 400 ml
2½ dl røde splitlinser
400-500 g kyllingefilet (bryst eller inderfilet)
2 dåser kikærter à 240 g drænet vægt
salt
peber
Tilbehør
Ris
Forslag til topping
Broccoli i mindre buketter
Agurk i tern
Peanuts
Rosiner
Æbler i tern
Banan i skiver
Ananas i tern
Frisk persille, hakket
Rød snackpeberfrugt i tern
Kokosmel
Forårsløg i tynde skiver (den grønne del)
Sød chilisauce
Karrysauce
Hak løg. Riv gulerødder, squash og æble.
Steg løg i olivenolie (2-3 minutter). Tilsæt karry og presset hvidløg, rør kort, og tilsæt derefter gulerod, squash og æble. Lad stege i 4-5 minutter, til grøntsagerne er bløde og faldet sammen.
Kog vandet, rør hønsebouillon i, og kom det i gryden sammen med kokosmælk. Skyl linserne i et dørslag, og kom dem i gryden. Rør rundt imens det koger op. Bruger du kyllingebrystfilet skal du skære dem i strimler (på størrelse med inderfilet) – bruger du kyllingeinderfilet lader du stykkerne være som de er (fjern dog evt sener). Når retten koger, lægges kylling i (pres det let ned, så det er dækket af væske) og læg derefter låg på, og lad retten simre ved middel varme i ca 15 minutter.
Tilbehør og toppings
Sæt ris over (følg anvisning på pakken).
Kom tilbehør i små skåle (snit/hak frugt og grønt).
Karrysauce – fortsat
Når karrysaucen har simret færdig, løftes kyllingestykkerne op på at skærebræt. Blend karrysaucen med en stavblender til en glat sauce. Smag til med salt, peber, karry og evt en smule sukker. Skyl kikærter i et dørslag og kom dem i gryden (lad gryden stå på kogepladen ved svag varme). Træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler og kom det retur i gryden. Vend godt rundt og lad simre 1-2 minutter yderligere til kikærterne er gennemvarme.
Tag evt. halvdelen af karrysaucen med kylling og kikærter fra og sæt i køleskabet (og spis en af de kommende dage). Server karrysauce med ris og de mange små skåle med tilbehør.