Millionlinser
Kartoffelmos
Tilbehør
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne (skær evt de største i mindre stykker, så alle kartofler i gryden har nogenlunde samme størrelse). Kom dem i en gryde med koldt vand (uden salt) og kog op. Lad dem koge i ca 20-25 minutter til de er meget møre. Tag gryden af varmen, hæld kogevandet fra, men gem ca 2 dl i en skål. Kom smør i gryden til kartoflerne og lad det smelte og tilsæt derefter mælk, en lille sjat af kogevandet og salt (og peber). Mos kartoflerne (jeg bruger et piskeris i stål, men pisker ikke. Moser ved at trykke piskeriset ned i kartoflerne og forsigtigt røre rundt. Jeg kan godt lide når kartoffelmosen har en smule bid). Kom evt. mere kogevand i og smag til.
Millionlinser
Hak løgene. Varm en gryde med 2 spsk smør og tilsæt løg når smørret har bruset af. Steg løgene i 5-6 minutter til de har fået lidt farve og er blevet let bløde (tilsæt evt ekstra fedtstof hvis nødvendigt).
Imens løgene steger, koger du vand. Rør bouillonterninger ud i det kogte vand og hæld det ved de bløde løg.
Skyl linser under den kolde hane i en sigte og kom dem i gryden til løg og bouillon. Kom laurbærblade, salt og peber i og kog millionlinserne op. Lad dem simre ved middelvarme i ca 20-30 minutter til de er møre. Spæd evt til med lidt ekstra vand undervejs (jeg kommer som regel en ekstra deciliter i).
Tilsæt engelsk sauce og en smule kulør.
Smag til med salt og peber og fisk laurbærbladene op.
Server millionlinser med kartoffelmos og top med purløg og syltede rødbeder.