Nudler og saucer køber jeg i vores lokale thai supermarked – et sted jeg virkelig elsker at komme. Her findes der mange specielle varer, og størstedelen ved jeg ikke hvad man skal bruge til. Min søster har dog introduceret mig for udon nudler, og det var kærlighed ved første bid! Derfor køber jeg som minimum altid udon nudler når jeg handler i det lille supermarked. Har du ikke et thai supermarked i nærheden, så kan varerne også købes på nettet.
Til denne ret har jeg købt følgende varer i thai supermarkedet: udon nudler, yakisoba sauce, teriyaki sauce og crispy chili oil fra Lao Gan Ma (vores favorit!).
Min mand er glad for kød stegt i teriyaki sauce til denne ret, men jeg vil helst nøjes med blomkål stegt i teriyaki sauce og undvære kødet. Både kød og blomkål er skrevet på ingredienslisten, og så kan du selv vælge om den skal være med eller uden kød.
På udkig efter flere opskrifter med blomkål? Prøv også sprøde blomkålsnuggets.
3-4 æg
kød – type og mængde efter eget valg (kan undlades)
(vi bruger fx nakkekotelet eller kyllingefilet skåret i strimler)
¼ - ½ blomkål
1 agurk
2 gulerødder
1-2 forårsløg
150 g edamamebønner (uden bælg)
ca 1/4 - 1/2 dl teriyaki sauce
4 pakker friske udon nudler (800 g)
Ca ½ dl yakisoba sauce
125 g ristede og saltede peanuts eller cashewnødder
Chili olie (vi elsker ’crispy chili oil’ fra Lao Gan Ma)
Sæt vand over til æg og kog dem i ca 7 minutter til de er smilende.
Skær blomkål i buketter.
Skær agurk, gulerødder og forårsløg i strimler/tynde skiver som ønsket.
Optø edamamebønner (følg anvisning på pakken).
Sæt en stor gryde over med vand til nudlerne.
Skær kød i strimler og steg det ved høj varme på en pande i lidt smagsneutral olie (fx raps). Når kødet næsten er gennemstegt skrues der ned for varmen og teriyaki sauce tilsættes (start med en smule, du kan altid tilføje ekstra). Steg videre til kødet er gennemstegt og tag det af panden.
Tør panden af og varm den op igen med smagsneutral olie (fx raps). Steg blomkål ved høj varme i et par minutter (de skal have farve men bevare bid). Skru ned for varmen og tilsæt teriyaki sauce efter smag og steg kort. Tag blomkålen af panden.
Kog udon nudlerne som anvist på pakken (ofte 1-2 minutter) – skil dem forsigtigt fra hinanden undervejs med en gaffel.
Hæld vandet fra nudlerne og tilsæt herefter yakisobasauce og vend godt rundt (jeg slynger nudlerne rundt i gryden så jeg undgår at røre for meget ved dem). Tilsæt evt ekstra yakisobasauce.
Server nudlerne med grønt, teriyaki blomkål (og kød), nødder og chili olie, og lad alle bygge deres egen skål.