Forside
/
Opskrifter
/
Chili sin carne

Chili sin carne

Nem og budgetvenlig aftensmad til mange hvor oksekød er udskiftet med quinoa og grønt. Opskriften kan nemt ganges op, og du vælger selv hvor mild/stærk den skal være.

Opskriften på chili sin carne er fra min kogebog 'Familieliv På Budget' og er fra kapitlet 'Til særlige lejligheder' - bogen kan du købe her.

Genial gæstemad der kan laves i god tid (og også et par dage før – vent blot med at tilsætte bønnerne til når du genopvarmer retten). Du kan gange opskriften op så mange gange du har lyst (det kræver bare en gryde der er stor nok). Vi serverede den til en fødselsdag for 16 personer, og det var simpelthen så nemt – og noget alle kunne lide! Og så er chili sin carne en virkelig billig ret at lave, og tilbehøret kan du variere alt efter lyst og budget. Du kan undlade cayennepeber hvis børn spiser med, og i stedet servere stærk salsa til.

1 time og 15 minutter
4-6 personer

Ingredienser

Chili sin carne

1 løg

2 hvidløgsfed

1 squash

2 gulerødder

1 dl quinoa

3 tsk stødt spidskommen

1 tsk løgpulver

1½ tsk stødt kanel

1 tsk røget paprika

1 tsk stødt koriander

1 tsk sød paprika

Et lille drys cayennepeber

3 spsk olivenolie

1 tsk salt

3 dl vand kogende vand + 1 terning okse- eller grøntsagsbouillon

2 dåser hakket tomat

3 dåser bønner (fx 2 dåser kidney og 1 dåse sorte)

25 g mørk chokolade

 

Tilbehør – udvælg det du har lyst til

Ris

Tortillachips

Salsa

Lime

Creme fraiche

Guacamole

Majskolber

Frisk koriander

Jalapenos

Frisk rød chili

Fremgangsmåde

Skær løg i tynde både og hak hvidløg fint (hold dem adskilt). Riv squash og gulerødder fint. Skyl quinoa i en sigte.

Kom alle krydderierne i en varm gryde og rør til der dufter dejligt. Tilsæt olivenolie og løg og steg i 3-4 minutter til løgene er bløde. Tilsæt hvidløg og rør et kort øjeblik og tilføj så squash og gulerødder. Steg i 4-5 minutter til de er faldet sammen og blevet let bløde.

Imens grøntsagerne steger, koges vand og røres med bouillon. Kom bouillonen og de hakkede tomater i gryden, og rør godt rundt. Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 30 minutter (og gerne længere, hvis tiden er til det).

Skyl quinoa i en sigte under koldt vand, kom i gryden og lad retten simre i yderligere 15 minutter til quinoa er mør (tilsæt evt ekstra vand undervejs så retten ikke koger tør). Sæt ris over og klargør det ønskede tilbehør, imens retten simrer.

Skyl bønnerne under koldt vand i et dørslag, knæk chokoladen i mindre stykker og kom det i gryden. Varm retten godt igennem, smag til med ekstra krydderier og server med det ønskede tilbehør.

Tip til denne opskrift

Skal det gå ekstra hurtigt? Du kan tilføje quinoa samtidig med bouillon og hakkede tomater og blot lade retten simre i ca 15 minutter til quinoa er mør. Smagen bliver bedst hvis den får lov at simre som i opskriften, men det går fint an hvis det skal gå stærkt.

Har du rester?

Chili sin carne kan holde flere dage på køl og kan også fryses ned.

Glutenfri tip

Vælg en bouillonterning uden gluten. Vær opmærksom på bønner og quinoa der kan indeholde spor af gluten.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by