Forside
/
Opskrifter
/
Kyllingefrikadeller med linser

Kyllingefrikadeller med linser

Nemme kyllingefrikadeller med linser. Til denne opskrift bruges der linser på dåse, som er klar til brug med det samme.

Denne opskrift på kyllingefrikadeller med linser er perfekt, når du leder efter en nem og sund opskrift på frikadeller, der både smager godt og mætter. Linser er en fantastisk kilde til plantebaserede proteiner og kostfibre, og de gør frikadellerne ekstra saftige og nærende.

I denne opskrift bruger jeg linser på dåse, som er både praktiske og hurtige at anvende. De er allerede kogte og klar til brug, hvilket sparer dig tid i køkkenet. Deres bløde konsistens gør dem ideelle til at blive blandet i frikadellefarsen, hvilket giver en lækker og saftig tekstur.

Kyllingefrikadellerne bliver en sundere variant af de klassiske frikadeller, og linserne tilføjer ikke kun smag, men også masser af protein, vitaminer og mineraler. Denne opskrift er derfor en fantastisk måde at få flere bælgfrugter ind i din kost på en enkel og velsmagende måde.

Kyllingefrikadeller med linser er et hit på spisebordet herhjemme – både børn og voksne elsker dem!

Prøv også opskriften på frikadeller med hakket grisekød og linser.

1 time
24 frikadeller
Forberedelse
10 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
(+ 30 minutters hviletid på køl)

Ingredienser

Kyllingefrikadeller (ca 24 stk):

1 dåse grønne linser, à 240 g drænet vægt

1 rødløg

1-2 fed hvidløg

1 lille håndfuld persille

400 g hakket kyllingekød, 3-6% fedt

2 æg

1 tsk tørret timian

1 tsk salt

Peber

2 spsk finvalsede havregryn

3 spsk hvedemel

En blanding af ½ rapsolie og ½ smør til stegning

Fremgangsmåde

Kom linserne i et dørslag, skyl dem under den kolde hane og lad dem dryppe af. Hak rødløget fint, pil hvidløgsfed og pres det, og hak persillen. Kom linserne i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser og rør godt sammen. Lad kyllingefarsen hvile på køl i 30 minutter.

Når farsen har hvilet på køl, så rør godt rundt i den og form den til frikadeller (ca 24 stk). Varm en stor stegepande med 1½ spsk smør og 1½ spsk rapsolie. Når smørret er bruset af, steges halvdelen af frikadellerne, ca 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Tør panden af med et stykke køkkenrulle og steg den sidste halvdel frikadeller i en ny portion fedtstof.

Tip til denne opskrift

Frikadellerne er gode i pitabrød, med ovnbagte grøntsager og sovs eller som fyld i en bowl med grønt og dressing.

Har du rester?

Frikadellerne kan holde 3-4 dage på køl og kan også fryses.

Glutenfri tip

Brug en glutenfri mel og glutenfri havregryn.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by