Forside
/
Opskrifter
/
Mayonnaise på kikærtevand

Mayonnaise på kikærtevand

Verdens nemmeste mayonnaise! Helt uden æg.

Tidligere røg vandet fra dåsen med kikærtevand direkte i afløbet, og jeg blev ret overrasket (og glad!) da jeg fandt ud af, at det kan bruges som erstatning for æg i bl.a. mayonnaise og marengs. Og så kan denne opskrift tilmed ikke gå galt og ende med skilt mayonnaise.  

Opskriften på mayonnaise på kikærtevand er fra min kogebog Bælgfrugter På Bordet. I bogen finder du også opskriften på lækre marengsbunde på kikærtevand (og uden æg).

5 minutter
1 glas (200 g mayonnaise)

Ingredienser

Mayonnaise på kikærtevand

½ dl vand fra en dåse kikærter (også kaldet aquafaba)

2 dl smagsneutral olie, gerne raps

½ tsk salt

½ tsk citronsaft

½ tsk eddike

¼-½ tsk dijonsennep

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser i et højt glas (hvor der er plads til brug af en stavblender). Sørg for at glasset og stavblender er helt rene! Placer stavblenderen i bunden af glasset og start den. Efter et kort øjeblik vil massen tykne. Bevæg nu stavblenderen op og ned til du har en ensartet mayonnaise. Smag til, og lad gerne mayonnaisen stå på køl i 10-15 minutter før den serveres.

Tip til denne opskrift

Mayonnaisen kan smages til med fx karry, estragon eller stærk chilisauce.

Har du rester?

Mayonnaisen kan holde ca. 1 uge på køl. Opbevar den i en lufttæt beholder.

Glutenfri tip

Vær opmærksom på valg af dijonsennep.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
125.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by