Jeg lavede hjemmelavet rødkål for første gang i julen 2023, og inden da havde jeg holdt mig fra det, fordi jeg troede det var besværligt og tog lang tid. Men det er simpelthen så nemt! Rødkålen skal blot snittes, steges et par minutter og derefter simre under låg i 20 minutter. Nemmere bliver det ikke. Så herhjemme serveres der fremover hjemmelavet rødkål til julemenuen (og også til flæskestegssandwich).
Du kan med fordel lave den en dag (eller flere) i forvejen og blot genopvarme den inden servering (den kan dog også spises kold).
På udkig efter flere julede opskrifter? Prøv æbleskiver i vaffeljern.
Hjemmelavet rødkål
1 kilo rødkål
40 g smør
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
5 spsk ribsgele
60 g sukker
4 laurbærblade
2 kanelstænger
2 stjerneanis (kan undlades)
1 tsk salt
Peber
Snit rødkål fint og varm herefter en gryde/sauterpande op med smør. Når smørret er bruset af, kommes rødkålen i gryden/sauterpande. Steg i et par minutter under omrøring til rødkålen falder lidt sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser (jeg venter dog med stjerneanis, men er du glad for smagen af stjerneanis, så tilsæt den også nu) og vend godt rundt.
Læg låg på og lad simre i ca. 20 minutter eller til ønsket konsistens (jeg kan godt lide at rødkålen stadig har lidt bid). De sidste 5 minutter af tilberedningen kommer jeg stjerneanis i.
Servér rødkålen med det samme eller kom den i køleskabet og genopvarm den inden servering (den bliver kun bedre af at trække et døgn på køl).