Forside
/
Opskrifter
/
Bowl med tun og kartofler

Bowl med tun og kartofler

Nem bowl med tun, kartofler og chilimayo. God til både frokost og aftensmad.

En bowl med tun og kartofler er en nem, sund og smagfuld løsning til både frokost og aftensmad – og ikke mindst en genial tøm-køleskabet-ret. Du kan tage udgangspunkt i de rester, du allerede har, og kombinere dem med fisk og bælgfrugter for et næringsrigt måltid.

Tun er en god kilde til magert protein og omega-3 fedtsyrer, mens bælgfrugter som kikærter og edamame bønner tilfører både fibre og mæthed. Toppet med chilimayo får du en spicy kant, der løfter hele retten.

Byg din bowl med en base af tun, kartofler og bælgfrugter og tilføj farverige grøntsager som agurk, gulerødder og peberfrugt og top retten med ristede frø, kerner eller nødder. Servér gerne en citronbåd til samt syltede rødløg, for at tilføre lidt syre til retten. Find opskrift på nemme og budgetvenlige hjemmesyltede rødløg her.

Denne bowl er perfekt, når du vil undgå madspild og samtidig spise mere fisk og bælgfrugter. Brug hvad du har – og gør det lækkert med tun og chilimayo!

20 minutter
4 personer

Ingredienser

Bowl med tun og kartofler

2 spsk sesamfrø

150 g edamame bønner fra frost (uden bælg)

75 g spinat

200 g tomater

1-2 skoleagurker

1-2 gulerødder

1-2 avocadoer

1 snackpeberfrugt

1 citron

300-400 g små kogte kartofler

½ dåse kikærter

2 dåser tun i vand

1 spsk creme fraiche

2 spsk mayonnaise

salt

peber

Syltede rødløg (find opskrift her)

Chilimayo

 

Fremgangsmåde

Rist sesamfrø på en varm pande til de dufter dejligt og er blevet en smule gyldne. Lad dem afkøle på en tallerken.

Optø edamame bønner som anvist på posen. Hak spinat, skær tomater i både og skær agurk, gulerødder, avocado og peberfrugt i skiver. Skær citron i både og skær de kogte kartofler over på midten (eller i kvarte, hvis de er lidt store). Kom kikærter i et dørslag og skyl dem under den kolde hane. Anret det grønne tilbehør, kartofler og kikærter i skåle.

Dræn tun for vand og rør sammen med creme fraiche, mayonnaise, salt og peber. Tilsæt lidt ekstra mayonnaise eller creme fraiche hvis tunsalaten er for tør. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Servér de mange skåle med tilbehør, tunsalat og kartofler og lad alle sammensætte deres egen bowl med favoritter. Top med syltede rødløg og chilimayo.

Tip til denne opskrift

Du kan udskifte tun med varmrøget laks. Udskift i så fald chilimayo med en creme fraiche rørt med friske hakkede krydderurter, salt, peber, løgpulver og citronsaft.

Har du rester?

Salaten kan holde 1-2 dage på køl.

Glutenfri tip

Opskriften er glutenfri.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by