En bowl med tun og kartofler er en nem, sund og smagfuld løsning til både frokost og aftensmad – og ikke mindst en genial tøm-køleskabet-ret. Du kan tage udgangspunkt i de rester, du allerede har, og kombinere dem med fisk og bælgfrugter for et næringsrigt måltid.
Tun er en god kilde til magert protein og omega-3 fedtsyrer, mens bælgfrugter som kikærter og edamame bønner tilfører både fibre og mæthed. Toppet med chilimayo får du en spicy kant, der løfter hele retten.
Byg din bowl med en base af tun, kartofler og bælgfrugter og tilføj farverige grøntsager som agurk, gulerødder og peberfrugt og top retten med ristede frø, kerner eller nødder. Servér gerne en citronbåd til samt syltede rødløg, for at tilføre lidt syre til retten. Find opskrift på nemme og budgetvenlige hjemmesyltede rødløg her.
Denne bowl er perfekt, når du vil undgå madspild og samtidig spise mere fisk og bælgfrugter. Brug hvad du har – og gør det lækkert med tun og chilimayo!
Bowl med tun og kartofler
2 spsk sesamfrø
150 g edamame bønner fra frost (uden bælg)
75 g spinat
200 g tomater
1-2 skoleagurker
1-2 gulerødder
1-2 avocadoer
1 snackpeberfrugt
1 citron
300-400 g små kogte kartofler
½ dåse kikærter
2 dåser tun i vand
1 spsk creme fraiche
2 spsk mayonnaise
salt
peber
Syltede rødløg (find opskrift her)
Chilimayo
Rist sesamfrø på en varm pande til de dufter dejligt og er blevet en smule gyldne. Lad dem afkøle på en tallerken.
Optø edamame bønner som anvist på posen. Hak spinat, skær tomater i både og skær agurk, gulerødder, avocado og peberfrugt i skiver. Skær citron i både og skær de kogte kartofler over på midten (eller i kvarte, hvis de er lidt store). Kom kikærter i et dørslag og skyl dem under den kolde hane. Anret det grønne tilbehør, kartofler og kikærter i skåle.
Dræn tun for vand og rør sammen med creme fraiche, mayonnaise, salt og peber. Tilsæt lidt ekstra mayonnaise eller creme fraiche hvis tunsalaten er for tør. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Servér de mange skåle med tilbehør, tunsalat og kartofler og lad alle sammensætte deres egen bowl med favoritter. Top med syltede rødløg og chilimayo.