Forside
/
Opskrifter
/
Burger med pulled chicken

Burger med pulled chicken

2 timer og 10 minutter
4 personer
En virkelig nem og smagfuld opskrift på pulled chicken der ikke kræver mere end to ingredienser.

Ingredienser

Pulled chicken

1 hel kylling (ca. 1.100 - 1.300 g)

ca 3,5 dl barbecuesauce (svarer til en flaske på ca 320-370 g)

1 dl vand

Evt salt og peber

Coleslaw

350 g spidskål (i snittet vægt)

3-4 gulerødder

250 g creme fraiche 18%

80 g mayonnaise (eller 80 g ekstra creme fraiche)

1-1½ tsk stærk sennep eller dijon sennep

1 tsk sukker

1 tsk citronsaft

1 tsk salt

peber

Derudover

1 pakke burgerboller 4-6 stk

3-4 spsk mayonnaise

syltede rødløg (find opskrift her)

syltede agurker

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Kom kyllingen i en stegegryde, stegeso eller i et ovnfast fad. Fordel barbecuesauce over kyllingen (så hele kyllingen er dækket) og kom vand i bunden af gryden. Læg låg på eller kom stanniol over (sørg for at lukke stanniolen godt til om fadet, så damp ikke kan slippe ud. Lad der være en smule luft mellem stanniol og kylling). Sæt kyllingen i den forvarmede ovn i 1 time og 50 minutter.

Snit spidskål og riv gulerødderne. Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citron, salt og peber, vend den sammen med grøntsagerne og smag til.

Tag gryden ud af ovnen, og lad den stå ca 5 minutter på køkkenbordet inden du tager låget af.

Løft forsigtigt låget/stanniolen af – pas på den varme damp. Løft kyllingen op på et skærebræt (lad saucen blive tilbage), pluk kødet af skroget med to gafler og træk kødet godt fra hinanden (tag fingrene i brug til sidst – der ”gemmer” sig meget kød på skroget. Pas dog på, du ikke får små kyllingeben med). Læg kødet i en skål og vend noget af saucen fra gryden i, til rette, smovsede konsistens (jeg bruger næsten det hele).

Smag evt til med salt og peber.

Varm burgerbollerne som anvist på pakken, smør med mayonnaise og fyld dem med pulled chicken og coleslaw.

Fryseegnet
ja, pulled chicken kan fryses
Lær mere om madspild

Tip til denne opskrift

Skær burgerbollerne over og steg dem i smør på en varm pande, i stedet for at varme dem i ovnen. Det giver ekstra flotte og smagfulde boller.

Har du rester?

Pulled chicken og coleslaw kan holde flere dage i køleskabet. Pulled chicken og rester af burgerboller kan også fryses.

Glutenfri tip

Brug en barbequesauce uden gluten og brug glutenfrie burgerboller.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by