Forside
/
Opskrifter
/
Græsk bowl med kylling

Græsk bowl med kylling

Nem aftensmad med mange små skåle på bordet. Kødbollerne består af både hakket kyllingekød og grønne linser.

Græsk bowl med kylling er en nem hverdagsret hvor du sagtens kan tage udgangspunkt i køleskabets indhold. Herhjemme elsker vi byg-selv-retter, for med de mange små skåle med tilbehør på bordet, er der med garanti noget for alle.

Retten indeholder bælgfrugter – både i kødbollerne og som en del af tilbehøret – hvilket gør den ekstra mættende og rig på næringsstoffer. Der bruges bælgfrugter fra dåse som er klar til brug og nemme at integrere i madlavningen. Bælgfrugter som linser og kikærter bidrager med både plantebaseret protein, kostfibre og mineraler.

Ifølge Fødevarestyrelsen bør vi spise mindst 100 g bælgfrugter om dagen (tilberedt vægt) – og med en portion af denne ret, er du nået et godt stykke af vejen.

Opskriften er fra programserien "Familieliv på budget" på DK4.

1 time
4 personer

Ingredienser

Græsk bowl med kylling

½ portion frikadellefars med kylling og linser

250 g cous cous

½ dåse kikærter

75 g frisk spinat

150 g tomater

2 skoleagurker

1 rød snack peberfrugt

1 håndfuld persille

50 g soltørrede tomater

150 g feta

100 g oliven

Syltede rødløg

2-4 madbrød eller pitabrød

 

Tzatziki

1½ agurk

400 g græsk yoghurt 10 %

1 fed hvidløg

Salt og peber

Fremgangsmåde

Kyllingekødboller

Rør frikadellefarsen som angivet i opskriften (find opskriften her). Form farsen til små kyllingeboller (brug ca 1 tsk fars pr stk) og steg dem på en pande i en blanding af halv smør og halv smagsneutral olie (fx raps). Steg ca 2 minutter på hver side til de er gyldne og gennemstegte.

Cous cous og tilbehør

Kog cous cous som angivet på pakken.

Hæld kikærter i et dørslag og skyl dem under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af. Hak spinat. Skær tomater i både og agurk i skiver. Skær peberfrugt i skiver og hak persille. Anret det grønne tilbehør, soltørrede tomater, feta, oliven, syltede rødløg og kikærter i skåle.

Tzatziki

Skær agurk i papirtynde skiver (brug et mandolinjern hvis du har). Rør yoghurt med presset hvidløgsfed, salt og peber. Rør agurkeskiverne i og smag til.

Servering

Varm brødet som anvist på pakken og servér det sammen med skålene med grønt og tilbehør, kyllingekødboller, cous cous og tzatziki og lad alle blande sin egen bowl.

 

 

Tip til denne opskrift

Lav en hel portion frikadellefars og steg halvdelen til kyllingekødboller og den anden halvdel til frikadeller. Brug fx frikadellerne som pålæg eller som fyld i pitabrød. Eller steg hele portionen til kødboller og frys halvdelen ned.

Har du rester?

Kyllingekødbollerne kan fryses. Tzatziki kan holde sig 3-4 dage på køl, men hvidløgssmagen vil tage til. Det grønne tilbehør kan holde sig 1-2 dage på køl.

Glutenfri tip

Udskift cous cous med fx ris. Servér glutenfri brød til.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
125.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by