Græsk bowl med kylling er en nem hverdagsret hvor du sagtens kan tage udgangspunkt i køleskabets indhold. Herhjemme elsker vi byg-selv-retter, for med de mange små skåle med tilbehør på bordet, er der med garanti noget for alle.
Retten indeholder bælgfrugter – både i kødbollerne og som en del af tilbehøret – hvilket gør den ekstra mættende og rig på næringsstoffer. Der bruges bælgfrugter fra dåse som er klar til brug og nemme at integrere i madlavningen. Bælgfrugter som linser og kikærter bidrager med både plantebaseret protein, kostfibre og mineraler.
Ifølge Fødevarestyrelsen bør vi spise mindst 100 g bælgfrugter om dagen (tilberedt vægt) – og med en portion af denne ret, er du nået et godt stykke af vejen.
Opskriften er fra programserien "Familieliv på budget" på DK4.

Græsk bowl med kylling
½ portion frikadellefars med kylling og linser
250 g cous cous
½ dåse kikærter
75 g frisk spinat
150 g tomater
2 skoleagurker
1 rød snack peberfrugt
1 håndfuld persille
50 g soltørrede tomater
150 g feta
100 g oliven
Syltede rødløg
2-4 madbrød eller pitabrød
Tzatziki
1½ agurk
400 g græsk yoghurt 10 %
1 fed hvidløg
Salt og peber
Kyllingekødboller
Rør frikadellefarsen som angivet i opskriften (find opskriften her). Form farsen til små kyllingeboller (brug ca 1 tsk fars pr stk) og steg dem på en pande i en blanding af halv smør og halv smagsneutral olie (fx raps). Steg ca 2 minutter på hver side til de er gyldne og gennemstegte.
Cous cous og tilbehør
Kog cous cous som angivet på pakken.
Hæld kikærter i et dørslag og skyl dem under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af. Hak spinat. Skær tomater i både og agurk i skiver. Skær peberfrugt i skiver og hak persille. Anret det grønne tilbehør, soltørrede tomater, feta, oliven, syltede rødløg og kikærter i skåle.
Tzatziki
Skær agurk i papirtynde skiver (brug et mandolinjern hvis du har). Rør yoghurt med presset hvidløgsfed, salt og peber. Rør agurkeskiverne i og smag til.
Servering
Varm brødet som anvist på pakken og servér det sammen med skålene med grønt og tilbehør, kyllingekødboller, cous cous og tzatziki og lad alle blande sin egen bowl.

