Forside
/
Opskrifter
/
Grillet gyros med grøntsager

Grillet gyros med grøntsager

Reklame for Danish Crown. Grillet gyros med nakkekotelet og grøntsager til ca. 35,- pr. kuvert. Perfekte til en budgetvenlig grillaften!

Reklame for Danish Crown. Gyros med grøntsager - en nem og budgetvenlig sommerret.

Fyldet fra de grillede spyd kan også serveres i en græsk bowl.

40 minutter
4 personer
Forberedelse
30 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
+ trækketid på køl

Ingredienser

Marineret kød

350-400 g nakkekoteletter

120 g græsk yoghurt 10 %

1 spsk citronsaft

2 fed hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk sød paprika

1/2 tsk tørret timian

1/2 tsk tørret oregano

1/2 tsk stødt koriander

1/4 tsk chili flager

1/2 tsk tørret rosmarin

1/2 tsk stødt kanel

salt og peber

1/2 tsk brun farin

 

Marinerede grøntsager

1 rød peberfrugt

1 squash

250 g champignon

4 spsk olivenolie

1 tsk røget paprika

1/2 tsk tørret oregano

1 spsk soja

1 spsk citronsaft

 

Squash-tzatziki

1 squash

380 g græsk yoghurt 10 %

1 fed hvidløg

1-2 tsk tørret dild

salt og peber

 

Til servering

500 g frosne pomfritter

1/2 rødløg

2 hjertesalater

200 g tomater

4-8 madbrød (afhængig af størrelse)

Fremgangsmåde

Jeg tilbereder spyddene på grill. Alternativt kan du tilberede dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter til kødet er gennemstegt.

 

Marineret kød

Skær kødet i grove tern. Rør en marinade af den græske yoghurt, citronsaft, pressede hvidløgsfed, krydderier og brun farin. Vend kødet i marinaden og lad det trække på køl i minimum 1 time (og gerne natten over).

 

Squash-tzatziki

Riv squash. Rør græsk yoghurt med presset hvidløgsfed, dild, salt og peber. Vend den revne squash i, smag til og lad trække på køl indtil servering.

 

Marinerede grøntsager

Skær peberfrugt, squash og champignon i grove stykker. Rør en marinade af olivenolie, krydderier, soja og citronsaft og vend grøntsagsternene i. Grøntsagerne skal ikke trække, men er klar til at komme på grillspyd med det samme.

 

Grillspyd og pomfritter

Forvarm ovnen som anvist på posen med pomfritter.

Sæt kød og grønt på ca. 12 grillspyd (tip: bruger du grillspyd af træ, så læg dem i et fad/kande med vand i et par timer før du kommer fyld på. Så brænder de ikke så nemt på, på grillen). Læg grillspyddene på den varme grill og grill til kødet er gennemstegt (ca. 10-12 minutter).

Tilbered de frosne pomfritter i den forvarmede ovn som anvist på posen.

 

Servering

Skær rødløg i tynde skiver, snit salaten fint og skær tomater i både.

Varm madbrødene som anvist på pakken og fyld dem med squash-tzatziki, pomfritter, frisk grønt og fyldet fra de grillede spyd.

 

 

 

Tip til denne opskrift

For ekstra luksus kan du bage dine egne madbrød. Til denne opskrift er de blot købt i supermarkedet og lunet på grillen.

Har du rester?

De grillede grøntsager og kød, tzatziki og frisk grønt kan holde 2-3 dage på køl

Glutenfri tip

Brug glutenfri soya (tamari) og glutenfri madbrød. Vær opmærksom på de frosne pomfritter.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
125.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by