Reklame for Danish Crown. Gyros med grøntsager - en nem og budgetvenlig sommerret.
Fyldet fra de grillede spyd kan også serveres i en græsk bowl.
Marineret kød
350-400 g nakkekoteletter
120 g græsk yoghurt 10 %
1 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk sød paprika
1/2 tsk tørret timian
1/2 tsk tørret oregano
1/2 tsk stødt koriander
1/4 tsk chili flager
1/2 tsk tørret rosmarin
1/2 tsk stødt kanel
salt og peber
1/2 tsk brun farin
Marinerede grøntsager
1 rød peberfrugt
1 squash
250 g champignon
4 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika
1/2 tsk tørret oregano
1 spsk soja
1 spsk citronsaft
Squash-tzatziki
1 squash
380 g græsk yoghurt 10 %
1 fed hvidløg
1-2 tsk tørret dild
salt og peber
Til servering
500 g frosne pomfritter
1/2 rødløg
2 hjertesalater
200 g tomater
4-8 madbrød (afhængig af størrelse)
Jeg tilbereder spyddene på grill. Alternativt kan du tilberede dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter til kødet er gennemstegt.
Marineret kød
Skær kødet i grove tern. Rør en marinade af den græske yoghurt, citronsaft, pressede hvidløgsfed, krydderier og brun farin. Vend kødet i marinaden og lad det trække på køl i minimum 1 time (og gerne natten over).
Squash-tzatziki
Riv squash. Rør græsk yoghurt med presset hvidløgsfed, dild, salt og peber. Vend den revne squash i, smag til og lad trække på køl indtil servering.
Marinerede grøntsager
Skær peberfrugt, squash og champignon i grove stykker. Rør en marinade af olivenolie, krydderier, soja og citronsaft og vend grøntsagsternene i. Grøntsagerne skal ikke trække, men er klar til at komme på grillspyd med det samme.
Grillspyd og pomfritter
Forvarm ovnen som anvist på posen med pomfritter.
Sæt kød og grønt på ca. 12 grillspyd (tip: bruger du grillspyd af træ, så læg dem i et fad/kande med vand i et par timer før du kommer fyld på. Så brænder de ikke så nemt på, på grillen). Læg grillspyddene på den varme grill og grill til kødet er gennemstegt (ca. 10-12 minutter).
Tilbered de frosne pomfritter i den forvarmede ovn som anvist på posen.
Servering
Skær rødløg i tynde skiver, snit salaten fint og skær tomater i både.
Varm madbrødene som anvist på pakken og fyld dem med squash-tzatziki, pomfritter, frisk grønt og fyldet fra de grillede spyd.

