Forside
/
Opskrifter
/
Pandekager med havregryn

Pandekager med havregryn

35 minutter
8-9 pandekager
Klassiske pandekager - her er hvedemel dog udskiftet med havregryn.
Forberedelse
5 minutter
Tilberedningstid
30 minutter

Ingredienser

Pandekager med havregryn 8-9 stk

200 g havregryn

2 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

lidt revet citronskal (kan undlades)

¼ tsk salt

5½ dl mælk

3 æg

(fedtstof til panden)

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser i en blender og blend ved højeste hastighed i ½-1 minut til du har en glat dej.

Kom lidt fedtstof på en varm pande og fordel lidt mindre end 1 dl dej derpå.

Er dejen for tyk, så tilføj en smule ekstra mælk. Det kan også være nødvendigt at tilføje lidt mælk undervejs, da dejen kan tykne pga. havregrynene, når den har stået lidt.

Vend pandekagen når den er gylden og bag den færdig.

Server pandekagerne med fx marmelade, kanelsukker eller is.

Tip til denne opskrift

Tilsæt evt. 1 tsk stødt kardemomme til pandekagedejen.

Har du rester?

Pandekagerne kan holde flere dage på køl og er også gode kolde i madpakken. Pandekagerne kan også fryses (lad dem køle helt af i køleskabet før du fryser dem ned).

Glutenfri tip

Udskift havregryn med glutenfri havregryn.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by