Pandekager med havregryn er helt uden hvedemel og kan derfor spises af os alle herhjemme. Vi har fødevareallergi i hjemmet, og der skal derfor altid tænkes lidt kreativt når vi skal lave mad (og især bagværk og kager). I denne opskrift er hvedemel udskiftet med havregryn (og ønsker du glutenfri pandekager, så skal du blot bruge glutenfri havregryn) og udover en virkelig dejlig smag, så mætter de også godt, og fungerer derfor også rigtig fint i børnenes madpakker.
Opskriften er nem og tager kun fem minutter at forberede, og vi bager dem derfor til eftermiddagsmad en gang imellem. Det kræver blot en blender og en stegepande, og ingredienser har vi altid på lager.
Er du på udkig efter flere opskrifter uden hvedemel? Så prøv vafler med havregryn.
Pandekager med havregryn 8-9 stk
200 g havregryn
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
lidt revet citronskal (kan undlades)
¼ tsk salt
5½ dl mælk
3 æg
(fedtstof til panden)
Kom alle ingredienser i en blender og blend ved højeste hastighed i ½-1 minut til du har en glat dej.
Kom lidt fedtstof på en varm pande og fordel lidt mindre end 1 dl dej derpå.
Er dejen for tyk, så tilføj en smule ekstra mælk. Det kan også være nødvendigt at tilføje lidt mælk undervejs, da dejen kan tykne pga. havregrynene, når den har stået lidt.
Vend pandekagen når den er gylden og bag den færdig.
Server pandekagerne med fx marmelade, kanelsukker eller is.