Vi spiser ikke længere hakket oksekød i vores madpandekager - i stedet spiser vi refried beans! Vi elsker dem, og så er de samtidig virkelig nemme og budgetvenlige!
En portion refried beans (til fire personer) koster i alt ca. 20,- og alle ingredienser kan du finde i supermarkedet. Servér dem i klassiske madpandekager, i linsepandekager eller i en bowl med grønt og sprøde tortillachips.
Reklame: opskriften findes også i min bestseller kogebog 'Familieliv På Budget - nemme, billige og børnevenlige madplaner'.

Refried beans
1 rødløg
2 hvidløgsfed
480 g kogte kidneybønner (svarende til 2 dåser)
3 spsk olivenolie
1 spsk smør
1 tsk sød paprika
1½ tsk røget paprika
1½ tsk stødt spidskommen
1 tsk løgpulver
2 dl vand
1 bouillonterning (okse- eller grøntsag)
salt
citronsaft
Hak rødløg og hvidløg fint (hold dem adskilt). Bruger du bønner på dåse, så skyl dem i et dørslag under den kolde hane, og lad dem dryppe af.
Steg rødløg i olivenolie på en pande, du har låg til (ellers brug en gryde) i 2-3 minutter, til løgene er bløde.
Tilsæt smør, krydderier og hvidløg, og steg i et minuts tid. Hæld bønnerne på panden og steg i endnu et minut, og tilsæt derefter vand rørt med bouillon. Læg låg på, og lad simre ved middel varme i 10-15 minutter (rør et par gange undervejs).
Mos bønnerne groft med bagsiden af en gaffel, og smag til med salt, citronsaft og evt. mere røget paprika og servér.

