Syltede agurker er uundværlige på spisebordet når menuen står på burger og hotdogs.
Vi har tidligere købt syltede agurker i supermarkedet, og jeg har aldrig været vild med dem. Nu har jeg kastet mig ud i at sylte agurker selv, og jeg fortryder (!) at jeg ikke har gjort det tidligere! De smager skønt, er nemme - og budgetvenlige.
Syltede rødløg er også uundværlige på spisebordet hjemme, og vi spiser dem til det meste. Opskriften finder du her.
Eddikelage
1 dl sukker
1 dl vand
2 dl eddike
8 hele peberkorn
2 laurbærblade
Syltede agurker
1 agurk
5-6 stængler dild
1 portion eddikelage
Kom ingredienserne til eddikelagen i en kasserolle, og kog kort op, til sukkeret er opløst. Lad eddikelagen køle af til den er ’lillefingervarm’.
Skær agurken i tynde eller tykke skiver (jeg skærer dem i tykke skiver når de skal bruges i burgere, så de er mere sprøde).
Kom dem i et skoldet sylteglas med dilden. Hæld den lune eddikelage over, kom låg på, og opbevar på køl.
Agurkerne kan spises med det samme, men er bedst, når de har trukket et par timer på køl.

