Forside
/
Opskrifter
/
Syltede agurker

Syltede agurker

Syltede agurker er nemme selv at lave, og kræver ikke mere end max 10 minutter i køkkenet. Nyd dem i burgere eller som topping på hotdogs.

Syltede agurker er uundværlige på spisebordet når menuen står på burger og hotdogs.

Vi har tidligere købt syltede agurker i supermarkedet, og jeg har aldrig været vild med dem. Nu har jeg kastet mig ud i at sylte agurker selv, og jeg fortryder (!) at jeg ikke har gjort det tidligere! De smager skønt, er nemme - og budgetvenlige.

Syltede rødløg er også uundværlige på spisebordet hjemme, og vi spiser dem til det meste. Opskriften finder du her.

10 minutter
1 glas

Ingredienser

Eddikelage

1 dl sukker

1 dl vand

2 dl eddike

8 hele peberkorn

2 laurbærblade

 

Syltede agurker

1 agurk

5-6 stængler dild

1 portion eddikelage

Fremgangsmåde

Kom ingredienserne til eddikelagen i en kasserolle, og kog kort op, til sukkeret er opløst. Lad eddikelagen køle af til den er ’lillefingervarm’.

Skær agurken i tynde eller tykke skiver (jeg skærer dem i tykke skiver når de skal bruges i burgere, så de er mere sprøde).

Kom dem i et skoldet sylteglas med dilden. Hæld den lune eddikelage over, kom låg på, og opbevar på køl.

Agurkerne kan spises med det samme, men er bedst, når de har trukket et par timer på køl.

Tip til denne opskrift

Du kan skære agurkeskiverne tynde eller tykke. Jeg skærer dem gerne i tykke skiver, da de derved får ekstra bid.

Har du rester?

De syltede agurker kan holde 1-2 uger på køl.

Glutenfri tip

Opskriften er glutenfri.
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
125.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by