9 lasagneplader
200 g revet mozarella
1 portion beluga bolognese
Bechamelsauce
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
5 dl letmælk
1–1½ tsk salt
ca ½ tsk stødt muskatnød
peber
Spidskålssalat
½ lille spidskål
1 pose frosne edamamebønner
½ agurk
200 g tomat
1-2 avocadoer
1-2 gulerødder
1 kugle frisk mozzarella
Friske basilikumblade - kan undlades
Ristede græskarkerner
Dressing
200 g creme fraiche
1 lille hvidløgsfed
Salt
Peber
Tilbered beluga bolognese (find opskriften her).
Har du allerede tilberedt den, kan du sagtens bruge den direkte fra køl.
Bechamelsauce
Kom smør og mel i en gryde, og bag det sammen ved middel varme (rør, til smørret er smeltet og har suget melet til sig og samlet sig. Det bliver som en blød dej). Hæld en lille smule mælk i gryden ad gangen, og rør konstant og grundigt, så sovsen ikke klumper – jeg synes, det er nemmest med et piskeris. Rør konstant, til sovsen koger. Lad den koge i ca 8-10 minutter ved svag varme, og rør jævnligt, så den ikke brænder på. Smag til med salt, muskatnød og peber.
Samling
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Smør et lasagnefad, og saml lasagnen på følgende måde:
Bag lasagnen i den forvarmede ovn i 30-40 minutter (en smule længere hvis du har brugt kold beluga bolognese), til lasagnepladerne er møre og toppen gylden. Lad den køle af på køkkenbordet i 5 minutter før servering.
Tilbehør
Snit spidskål fint. Optø edamamebønner som anvist på posen. Skær agurk, tomat, avocado og gulerødder i både/skiver.
Anret på et fad og top med frisk mozzarella (pluk den fra hinanden med fingrene eller gafler) og basilikumblade. Drys med ristede græskarkerner lige inden servering.
Rør creme fraiche med et lille presset hvidløgsfed, salt og peber. Smag til.
Server lasagnen med spidskålssalat og dressing.

