Forside
/
Opskrifter
/
Vegetarisk beluga lasagne

Vegetarisk beluga lasagne

1 time og 30 minutter
4-6 personer
Budgetvenlig og lækker lasagne med beluga linser. Og serverer du brød og salat til, så er der også aftensmad nok til gæster.

Ingredienser

9 lasagneplader

200 g revet mozarella

1 portion beluga bolognese

 

Bechamelsauce

2 spsk smør

3 spsk hvedemel

5 dl letmælk

1–1½ tsk salt

ca ½ tsk stødt muskatnød

peber

 

Spidskålssalat

½ lille spidskål

1 pose frosne edamamebønner

½ agurk

200 g tomat

1-2 avocadoer

1-2 gulerødder

1 kugle frisk mozzarella

Friske basilikumblade - kan undlades

Ristede græskarkerner

 

Dressing

200 g creme fraiche

1 lille hvidløgsfed

Salt

Peber

Fremgangsmåde

Tilbered beluga bolognese (find opskriften her).

Har du allerede tilberedt den, kan du sagtens bruge den direkte fra køl.

 

Bechamelsauce

Kom smør og mel i en gryde, og bag det sammen ved middel varme (rør, til smørret er smeltet og har suget melet til sig og samlet sig. Det bliver som en blød dej). Hæld en lille smule mælk i gryden ad gangen, og rør konstant og grundigt, så sovsen ikke klumper – jeg synes, det er nemmest med et piskeris. Rør konstant, til sovsen koger. Lad den koge i ca 8-10 minutter ved svag varme, og rør jævnligt, så den ikke brænder på. Smag til med salt, muskatnød og peber.

 

Samling

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

Smør et lasagnefad, og saml lasagnen på følgende måde:

  1. lag: start med et tyndt lag bolognese – tyndt lag bechamel – revet ost – tre lasagneplader
  2. lag: bolognese – bechamel – revet ost – tre lasagneplader
  3. lag: bolognese – bechamel – revet ost – tre lasagneplader
  4. lag: afslut med et tyndt lag bolognese, tyndt lag bechamel og resten af den revne ost

Bag lasagnen i den forvarmede ovn i 30-40 minutter (en smule længere hvis du har brugt kold beluga bolognese), til lasagnepladerne er møre og toppen gylden. Lad den køle af på køkkenbordet i 5 minutter før servering.

 

Tilbehør

Snit spidskål fint. Optø edamamebønner som anvist på posen. Skær agurk, tomat, avocado og gulerødder i både/skiver.

Anret på et fad og top med frisk mozzarella (pluk den fra hinanden med fingrene eller gafler) og basilikumblade. Drys med ristede græskarkerner lige inden servering.

Rør creme fraiche med et lille presset hvidløgsfed, salt og peber. Smag til.

 

Server lasagnen med spidskålssalat og dressing.

Tip til denne opskrift

Servér også et godt brød til lasagnen.

Har du rester?

Lasagnen kan holde flere dage på køl (også selvom du har brugt en rest bolognese fra køleskabet som fyld i lasagnen). Du kan også fryse lasagnen.

Glutenfri tip

Udskift lasagneplader med glutenfri plader. Lav en bechamelsauce på majsstivelse, eller udskift den fx med en færdigkøbt mornaysauce fra supermarkedet (vælg en uden hvedemel. Der findes flere varianter lavet på kartoffel- eller majsstivelse).
Andre gode forslag
SE alle Opskrifter
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
125.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by