Kyllingefrikadeller med fetacreme og knuste kartofler er en skøn ret til dig, der leder efter nem aftensmad, der samtidig er fuld af smag og næring. Her får du saftige kyllingefrikadeller serveret med en cremet fetacreme, sprøde knuste kartofler og en frisk salat.
Retten indeholder bælgfrugter – både i frikadellerne og i salaten – hvilket gør den ekstra mættende og rig på næringsstoffer. Der bruges bælgfrugter fra dåse og fra frost, som er klar til brug og nemme at integrere i madlavningen. Bælgfrugter som linser og edamame bønner bidrager med både plantebaseret protein, kostfibre og mineraler.
Ifølge Fødevarestyrelsen bør vi spise mindst 100 g bælgfrugter om dagen (tilberedt vægt) – og med en portion af denne ret, er du næsten i mål.
Opskriften er fra programserien "Familieliv på budget" på DK4.
Kyllingefrikadeller
1 portion kyllingefrikadeller fra denne opskrift
Knuste kartofler
600-800 g små kartofler
olivenolie
Salt
tørret timian
Fetacreme
100 g rød snackpeber
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk dild
250 g feta
Salat
150 g edamame bønner fra frost (uden bælg)
100 g frisk spinat
100 g tomater
1-2 skoleagurker (eller ½ agurk)
50 g soltørret tomat
syltede rødløg (find opskrift her)
Rør kyllingefarsen som angivet i opskriften.
Imens farsen hviler på køl, koges kartoflerne møre med skræl på (kogetid ca. 10-15 min afhængig af størrelse). Klargør fetacreme og salat imens kartoflerne koger:
Blend peberfrugten til en pestolignende konsistens og kom herefter presset hvidløgsfed og feta i. Blend til ønsket konsistens (blender du kort, får du en rustik fetacreme. Blender du længere tid, får du en dressing-agtig konsistens). Hak dild fint og rør i, og tilføj evt. mere hakket dild hvis ønsket.
Optø edamame bønner som anvist på posen. Hak spinat, skær tomater i både og skær agurker og soltørrede tomater i skiver. Anret i en skål eller på et fad.
Når kartoflerne er kogt møre, forvarmes ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel kartoflerne herpå. Tryk kartoflerne flade med bagsiden af et glas - dog kun akkurat så flade, at de fortsat hænger sammen. Pensl evt. glasset med lidt olie, så kartoflerne nemmere slipper, og placer de knuste kartoflerne med en smule afstand imellem sig. Pensl dem med lidt olie på og drys med lidt salt og timian. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.
Steg frikadellerne som angivet i opskriften, imens de knuste kartofler bages.
Servér frikadeller med knuste kartofler, fetacreme og salat.