Madplanen fra programmet "Familieliv På Budget" DK4
Aftensmad til tre dage - 4 personer - max 300 kr.
Opskriften på chili sin carne er fra min kogebog "Familieliv På Budget - nemme, billige og børnevenlige madplaner". Bogen kan du købe her.
På menuen:
Med udgangspunkt i én stor gryde vegetarisk chili sin carne kan du servere 3 x aftensmad til max 300,-. I prisen er der ikke regnet med tilbudspriser, og madplanen kan derfor blive endnu billigere hvis du finder varerne på tilbud.
Indkøb:
1 squash
1-2 friske chilier
1 kilo gulerødder
400-500 g tomater
1 agurk
1 spidskål
2 avocadoer
frisk koriander
quinoa (1 dl)
2 dåser hakket tomat
3 dåser bønner (fx 2 dåser kidney og 1 dåse sorte)
2 pakker tortilla pandekager
Salsasauce
Jalapenos
1 dåse majs
25 g mørk chokolade
200 g revet cheddar
500-600 g creme fraiche 18 %
Basislager
okse- eller grøntsagsbouillon (1 terning)
salt
peber
stødt spidskommen
løgpulver
stødt kanel
røget paprika
stødt koriander
sød paprika
evt. cayennepeber eller chiliflager
olivenolie
ris (3 dl)
hvidløgsfed (ca 3 stk)
løg (1 stk)
rødløg (1 stk)
4 personer (+ rester til dag 2 og 3) - 1 time og 15 minutter
Følg opskriften på chili sin carne her*
Følg opskriften på tortillachips her - brug dog 6 tortillapandekager.
*Brug dog 1-2 friske chilier i retten i stedet for cayennepeber. Skrab chili fri for kerner og hak dem fint. Kom dem i gryden på samme tid som hvidløg. Undlad evt. chili hvis små børn spiser med. I stedet kan du krydre med stærk salsa eller toppe med frisk chili.
Server chili sin carne toppet med creme fraiche og koriander og dyp med tortillachips.
Gem rester af chili sin carne til dag 2 og 3, og rester af tortillachips til dag 3.
4 personer - 25 minutter
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bred 4 - 8 tortillapandekager (afhængigt af hvor meget I kan spise) ud på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Giv pandekagerne et klip fra den ene kant og ind til midten.
Du skal nu komme fyld på den halvdel der ikke er klippet i: fordel lidt salsa og 1-2 spsk chili sin carne på den ene side og lidt revet cheddar på den anden side (og evt lidt majs, jalapenos og rødløg hvis ønsket). Du har nu ½ pandekage med fyld på og ½ pandekage uden fyld på. Fold de to "flapper" uden fyld hen over dem med fyld. Og fold nu igen, så du har trekant (se billedet øverst).
Pensl med en lille smule olie og bag i den forvarmede ovn i ca 15 minutter til pandekagerne er gyldne, fyldet er varmt og osten er smeltet.
Imens pandekagerne bager, klargøres dressing, grønt og gulerodsstænger:
Når pandekagerne er færdigbagte serveres de. Åbn dem og lad alle fylde hver sin med grønt og dressing. Servér med gulerodsstænger.
4 personer - 25 minutter
Kog 3 dl ris som anvist på pakken.
Snit rester af grønt og genopvarm chili sin carne (i mikroovn eller i en gryde med en lille smule vand).
Servér bowls med fyld af ris, chili sin carne, avocado, majs, agurk, rødløg, tomat, jalapenos, spidskål, koriander, creme fraiche, revet cheddar, salsa og tortillachips.