Forside
/
Blog
/
Mini madplan - chili sin carne

Mini madplan - chili sin carne

Madplanen fra programmet "Familieliv På Budget" DK4

Aftensmad til tre dage - 4 personer - max 300 kr.

Opskriften på chili sin carne er fra min kogebog "Familieliv På Budget - nemme, billige og børnevenlige madplaner". Bogen kan du købe her.

På menuen:

  • Dag 1: chili sin carne med creme fraiche og hjemmelavede tortillachips
  • Dag 2: tortilla sandwich med gulerodsstænger
  • Dag 3: mexi bowl

Med udgangspunkt i én stor gryde vegetarisk chili sin carne kan du servere 3 x aftensmad til max 300,-. I prisen er der ikke regnet med tilbudspriser, og madplanen kan derfor blive endnu billigere hvis du finder varerne på tilbud.

Du skal købe:

Indkøb:

1 squash

1-2 friske chilier

1 kilo gulerødder

400-500 g tomater

1 agurk

1 spidskål

2 avocadoer

frisk koriander

quinoa (1 dl)

2 dåser hakket tomat

3 dåser bønner (fx 2 dåser kidney og 1 dåse sorte)

2 pakker tortilla pandekager

Salsasauce

Jalapenos

1 dåse majs

25 g mørk chokolade

200 g revet cheddar

500-600 g creme fraiche 18 %

Basislager

okse- eller grøntsagsbouillon (1 terning)

salt

peber

stødt spidskommen

løgpulver

stødt kanel

røget paprika

stødt koriander

sød paprika

evt. cayennepeber eller chiliflager

olivenolie

ris (3 dl)

hvidløgsfed (ca 3 stk)

løg (1 stk)

rødløg (1 stk)

Dag 1 - chili sin carne med tortillachips

4 personer (+ rester til dag 2 og 3) - 1 time og 15 minutter

Følg opskriften på chili sin carne her*

Følg opskriften på tortillachips her - brug dog 6 tortillapandekager.

*Brug dog 1-2 friske chilier i retten i stedet for cayennepeber. Skrab chili fri for kerner og hak dem fint. Kom dem i gryden på samme tid som hvidløg. Undlad evt. chili hvis små børn spiser med. I stedet kan du krydre med stærk salsa eller toppe med frisk chili.

Server chili sin carne toppet med creme fraiche og koriander og dyp med tortillachips.

Gem rester af chili sin carne til dag 2 og 3, og rester af tortillachips til dag 3.

Dag 2 - tortilla sandwich med gulerodsstænger

4 personer - 25 minutter

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bred 4 - 8 tortillapandekager (afhængigt af hvor meget I kan spise) ud på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Giv pandekagerne et klip fra den ene kant og ind til midten.

Du skal nu komme fyld på den halvdel der ikke er klippet i: fordel lidt salsa og 1-2 spsk chili sin carne på den ene side og lidt revet cheddar på den anden side (og evt lidt majs, jalapenos og rødløg hvis ønsket). Du har nu ½ pandekage med fyld på og ½ pandekage uden fyld på. Fold de to "flapper" uden fyld hen over dem med fyld. Og fold nu igen, så du har trekant (se billedet øverst).

Pensl med en lille smule olie og bag i den forvarmede ovn i ca 15 minutter til pandekagerne er gyldne, fyldet er varmt og osten er smeltet.

Imens pandekagerne bager, klargøres dressing, grønt og gulerodsstænger:

  • Skræl ønskede antal gulerødder og skær dem i stænger.
  • Rør en hvidløgsdressing af 200 g creme fraiche, 1 lille fed presset hvidløg, salt og peber.
  • Snit følgende: 1/3 spidskål, 250 g tomat, ½ agurk, ½ rødløg og 1 avocado. Dræn majs for vand.

Når pandekagerne er færdigbagte serveres de. Åbn dem og lad alle fylde hver sin med grønt og dressing. Servér med gulerodsstænger.

Dag 3- mexi bowl

4 personer - 25 minutter

Kog 3 dl ris som anvist på pakken.

Snit rester af grønt og genopvarm chili sin carne (i mikroovn eller i en gryde med en lille smule vand).

Servér bowls med fyld af ris, chili sin carne, avocado, majs, agurk, rødløg, tomat, jalapenos, spidskål, koriander, creme fraiche, revet cheddar, salsa og tortillachips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede
Kendt fra
Familieliv 
På Budget
Af Kristine Melgaard-Mani
100.000+ følgere
Her på hjemmesiden finder du budgetvenlige opskrifter, gode sparetips, tanker om økonomi og idéer til aktiviteter for børnefamilien.
Copyright © 2024 Familieliv På Budget
CVR-nr.: 39431157
Created and hosted by